+31 (0)6 2973 1268 info@bliksensing.nl

Blik Water

Onderhoudsarme telemetrie van grondwater

Slim dashboard

Het Blik Water dashboard is gemaakt biedt een simpel en helder overzicht van alle gemeten waarden (ook via Excel – CSV). 

Altijd toegang

Blik Water stuurt altijd alle metingen naar de cloud via KPN en Blik Sensing slaat deze beveiligd op. Het is niet meer nodig om naar de node toe te gaan om metingen uit te lezen en de batterij gaat tot 8 jaar mee.

Bespaar kosten

Bespaar tot wel 94% op operationele kosten ten opzichte van handmatig meten of uitlezen van divers. Met een heldere prijsstructuur verlaagt Blik de drempel op een geautomatiseerd meetnet.

Sterke strategie

Blik Water past perfect in elke watermanagement strategie gebaseerd op betaalbaarheid, empirisch meten en snel handelen.

Automatiseer Irrigatie

&

Verbeter landbouwopbrengst

s

Voorkom schade

Efficiënt en helder

Doelgericht en gestroomlijnd om een heldere blik op het grondwater te verschaffen. Al binnen 1 uur na installatie zijn de eerste metingen te bestuderen* en de node vergt geen onderhoud. De hele keten bestaat uit 1 geintegreerde sensor/telemetrie oplossing zodat geld en tijd bespaard kan worden.

Simpel en robuust

Onze node is simpel in gebruik, robuust gebouwd en kan tot wel 8 jaar* op een set batterijen werken. De node zelf wordt boven in een peilbuis geplaatst en het digitale peillood gaat de peilbuis in. De lengte van de kabel is vooraf op te geven zodat hij altijd perfect past. Verder is er geen infrastructuur nodig – de metingen komen binnen op het Blik Water dashboard via het LoRa-netwerk van KPN.

*afhankelijk van meetfrequentie

 

jaar op 1 set batterijen*

oplossing voor een blik op water

%

besparing op oprationele kosten

Effectief dashboard voor direct inzicht

Gebouwd voor watermanagement

Een door Blik Sensing gemaakte oplossing specifiek voor de wensen en eisen van de grondwatermarkt. Wij staan altijd open voor feedback en nieuwe functies worden snel gebouwd. 

Helder inzicht

Zie alle informatie die de node verzamelt (waterstand, water tempratuur, barometrische informatie) in 1 oogopslag 

/

Integratie met andere systemen

Door middel van een REST-API kan dezelfde data die via het Blik Water dashboard te benaderen is ook automatisch opgevraagd worden door andere systemen, bijvoorbeeld door een hydrologisch pakket.

Gemakkelijk en betrouwbaar installeren

De nieuwste versie van onze Blik Water node is ontworpen in samenspraak met eindgebruikers om nog makkelijker in gebruik te zijn. Door een nieuwe, innovatieve modulaire opzet is de node eenvoudig in een peilbuis of straatpot in te zetten en daarna te onderhouden. Ook zijn er verbeteringen doorgevoerd die het makkelijker maken om de node juist in te meten en in te stellen. Daarnaast is het op ons platform makkelijker gemaakt om beschrijvingen aan te passen en overzicht te houden, waardoor deze nieuwe versie onze meest effectieve en efficiënte oplossing is in het veld. Natuurlijk is de node nog steeds goed te beveiligen en te beschermen.

Installatie

Blik Water past in het deksel van de meeste straatpotten en peilbuizen. Onze antenne is onderdeel van de afsluiting voor maximaal bereik.

Case Studies

Onze klanten gebruiken de sensor voor verschillende projecten, van agricultuur tot stedelijke bescherming. Bekijk hier een aantal voorbeelden van toepassingen waarin Blik Water bijdraagt aan snelle, simpele en doeltreffende oplossingen.

Spaarwater – Flevoland

Agricultuur

Overheid

Veelgestelde vragen

Wat kan de node?

Met de node is het mogelijk om simpel en duurzaam een blik op de grondwaterstand te krijgen. De node meet het grondwaterpeil tot het maaiveld en de temperatuur van het water en de buitenlucht.

Hoe lang gaan de batterijen mee?

De node heeft een uitzondelijke levensduur van 8 jaar bij 2 keer per dag meten. Bij hogere meetfrequenties kan met behulp van extra batterijcapaciteit dezelfde levensduur behaald worden tegen meerprijs.

Wat heb ik nodig om te beginnen met de node?

Een geïnstalleerde peilbuis. Verder is er geen infrastructuur nodig – er hoeven dus geen kabels worden getrokken voor stroom of data. Indien er nog een peilbuis geïnstalleerd moet worden helpen wij u graag verder met een verwijzing naar een van onze lokale partners. In de afwerking kunt u ook kiezen voor straatpotten of fysiek beveiligde doppen.

Hoe krijg ik toegang tot de gemeten waarden?

Via het Blik Sensing dashboard zijn per node alle gegevens in te zien en te downloaden naar Excel (CSV) formaat. Tevens is er tegen meerprijs een integratie met andere systemen mogelijk – vraag nu een offerte aan!

Wat wordt bedoeld met 'Modulair'?

Onze nieuwste versie van de node is ontwikkeld om makkelijk en snel onderhouden te worden. Door het accu-pack en de drukopnemer apart aan te sluiten is het mogelijk deze onderdelen snel en efficiënt te vervangen. Dit zorgt voor een betere operationele werkwijze en verhoogt de effective beschikbaarheid. Daarnaast zorgt deze aanpak ervoor dat de node te installeren is in uiteenlopende omgevingen, van straatpotten tot fysiek beveiligde peilbuizen.

Productnaam Blik Water v2
Lengte x breedte x hoogte (node) 5 x 10 x 10 cm
Lengte (Digitaal Peillood) 8 cm
Diameter (Digitaal Peillood) 2 cm
Kabellengte Tot 200 meter
Meettechniek Drukopnemer
Nauwkeurigheid peilmeting 1 cm
Nauwkeurigheid temperatuurmeting 0.1 °C
Temperatuurbereik -20 °C tot 50 °C
Communicatie LoRa van KPN
Levensduur batterij Tot 8 jaar
  • Lange termijn grondwaterniveau monitoring
  • Grondwater niveau projecten
  • Grondwater toezicht automatisering
  • Waterwingebieden, afwateringsgebiden en stroomgebieden
  • Stromingen en waterlenzen in kaart brengen
  • Stormvloedafwatering monitoren

Meer informatie?

Meteen bestellen?